Kjempelønn for leger i nord

Legespesialister på statseide sykehus i Nord-Norge tjener opp til 200.000 i måneden.

Publisert
Sist oppdatert

Sykehusene sliter med dårlig økonomi, men det hindrer ikke legene i å få en massiv lønnsvekst. De best betalte legene i Nord-Norge har det siste året hatt en lønnsøkning på 22 prosent, melder TV2 Nyhetene.

Den best betalte legen jobber i Finnmark og har forhandlet seg til en månedslønn på 200.000 kroner. Dermed har han en årslønn på 2,4 millioner kroner.

Lønnsvinnerne er spesialister i et eller annet felt, og ofte kirurger.

Ved sykehuset i Tromsø har legene hatt en lønnsvekst på 15,7 prosent det siste året, og de best lønnede tjener mellom 1 og 1,4 millioner i året.

Ved sykehusene i Finnmark har de best betalte legene hatt en lønnsvekst på 22 prosent det siste året. Årslønna ligger mellom 1 og 2,4 millioner kroner.

Styreleder i Helse Finnmark, Trine Magnus, sier til TV2 at forklaringen på de høye lønningene er enkel. Spesialistene som søker jobb på sykehusene i Finnmark vet at de som regel får den lønna de krever.

Hun innrømmer at markedskreftene råder og at tilbud og etterspørsel avgjør lønnsnivået.

- Helse Finnmark skal kjøpe den kompetansen vi er avhengige av og til den prisen vi må betale for å få den, sier hun til TV2.

Mozon.no, 27.11.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer