Prisøkning for husholdningene

Kjempesmell: 10 000 ekstra i måneden

Inkassoselskap har regnet på de samlede utgiftsøkningene på lån, mat, drivstoff og strøm for enslige og familier. Mange kan få heftige utslag - hver måned.

MATSMART: Velger du helst ferdigskivet, -hakket, -revet, -kokt eller -pisket? Det koster å ikke gjøre jobben selv! Video: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Boliglånsrenta skal opp, bensinprisen kan bli dobbelt så høy og matprisene stiger kraftig - noe som kommer på toppen av de rekordhøye strømprisene vi allerede har blitt vant med.

Norske husholdninger risikerer at de totale utgiftene blir rundt 35 prosent høyere i måneden.

Dette kommer fram i kvartalsrapporten «Credit Quarterly» fra inkassoselskapet Fair, hvor selskapet har samlet opp forventningene til prisøkning innenfor de forskjellige utgiftspostene, og summert dette sammen med utgangspunkt i enslige og familier.

Enslige: 6000 kroner ekstra i måneden

For en enslig person med tre millioner kroner i boliglån og 600 000 kroner i brutto årsinntekt, vil de månedlige kostnadene øke med rundt 4939 kroner for lån, mat og én full bensintank, ifølge Fairs beregninger.

I tillegg har vedkommende trolig fått én tusenlapp mer i økte strømutgifter i måneden.

Så, totalt må en eneboer regne med en totaløkning i utgifter på nærmere 6000 kroner i måneden - tilsvarende en økning på rundt 35 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer