Kjendisblogger kan bli stoppet

Svenske Blondinbellas blogg granskes nå av svenske forbrukermyndigheter.

Publisert
Sist oppdatert

Isabella Löwengrip er 17 år og fashionista med egen blogg hvor hun forteller verden om hva hun har kjøpt den siste dagen og hva hun har lyst til å kjøpe. Bloggen har blitt et aksjeselskap med navnet Blondinbella AB. I bloggen legger Löwengrip ut bilder av seg selv iført dyre antrekk fra store motehus foran butikken hun har kjøpt det. Det vil de svenske forbrukermyndighetene ha slutt på.

Hvor rik kan du bli på blogging?

- Det har kommet frem at Blondinbella AB reklamerer for produktene og får betalt for dette. I henhold til svensk lov skal all reklame identifiseres som dette, sier Mattias Grundström, byrådirektør i det svenske konsumentverket til Dinside.no - Samtidig ønsker vi å informere andre bloggere om hvilke regler som gjelder.

Ifølge ulike svenske medier har Isabella Löwengrip og hennes far, Per Rydberg, uttalt at den driftige syttenåringen tjener millioner på å inngå avtaler med merkevareprodusenter hvor hun mot vederlag skal omtale dem.

Slik lager du din egen blogg

Norske bloggere

Også i Norge blogger mange moteinteresserte. I bloggen Silje's Fashion legger Silje Pedersen ut bilder av hva hun har hatt på seg og hva hun ønsker seg. Den 29. mai har hun lagt ut bilder skoene hun ønsker seg fra Michael Kors og hvite solbriller fra Prada som selges av Krogh Optikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer