Kjendissladder kan gjøre deg sprø

Hvis du ikke klarer deg uten Se og Hør og Her og Nå kan du være på vei til store problemer, mener amerikanske forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Lurer du på hva som gikk galt mellom Stian og Lene Marlin? Leser du Se og Hør og Her og Nå fra perm til perm hver uke? Da lider du kanskje av et syndrom som kan gjøre deg gal.

Syndromet har fått navnet Celebrity Worship Syndrome (CWS) av amerikanske forskere, og i følge en fersk undersøkelse publisert i New Scientist kan overdreven interesse for kjendissladder gjøre oss syke.

Forskerne sier at CWS kan føre til depresjon, engstelse, psykoser og problemer med det sosiale livet.

De advarer folk som fråtser i alle ryktene rundt Jennifer Lopez og Ben Affleck's forlovelse, eller er nødt til å vite hvilket hus David og Victoria Beckham kjøper seg i Madrid, om at det kan føre til psykisk uorden.

Kjendis-beundrere ble tidligere delt i to grupper. De som hadde en sterk interesse for kjendiskulturen, og de som følger en kjendis overalt - såkalte ”stalkers”.

Men dette er mye mer komplisert, i følge professor Lynn McCutcheon ved DeVry University i Florida og psykolog James Houranved Southern Illinois University School of Medicine.

De undersøkte mer enn 600 personer, og fant ut at syndromet har angrepet mer enn én tredel av oss, i alle aldre og av begge kjønn. Forskerne frykter også at problemet skal bli større.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer