Kjenn din bank

Det er ikke lett, nei. Å kjenne sin bank, altså. For de siste årene har bankverdenen vært nokså turbulent.

Kjenner du bankverdenen?
Kjenner du bankverdenen? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ta testen som viser om du har sjekk på fusjoner, fisjoner, oppkjøp, nyetableringer og bankerotter.

For de siste årene har det skjedd mye i den norske bankverdenen. Ikke minst sammeslåinger av - i forveien - bankgiganter, for ikke å snakke om mislykte oppkjøpsforsøk fra utlandet.

Konkurranse

Konkurransen har på en måte nok blitt tøffere, for de rene nettbankene har vunnet frem, og nye har også kommet til.

Men samtidig ses det også at mange banker slår seg sammen, noe som ikke nødvendigvis er et gode for den norske bankkunden. Ta for eksempel sammenslåingen av DnB og Gjensidige NOR Sparebank. Etter at disse to bankgigantene har blitt slått sammen, er de nå fire ganger så store som den neststørste banken i landet.

Det er ikke vanskelig å tenke seg til at DnBNOR får en dominerende posisjon på markedet. Og siden norske bankkunder kanskje ikke er blant verdens mest prisbevisste og mobile, kan det også tenkes at bankgiganten kan tillate seg å ta høyere priser enn hvis det motsatte var tilfellet.

Ta testen

Testen består av 15 spørsmål om endringene i bankverdenen de seneste årene. Alle spørsmål har tre mulige svar, men bare ett er korrekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer