Kjenn din kropp

Du vet at en kropp normalt består av et hode, to armer og to bein. Men hvor bra kjenner du egentlig kroppen din? Sjekk her!

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kroppen er en meget sammensatt maskin, og det er ikke bare bare å holde styr på alt den gjør, og ikke minst, hvorfor.

Visste du for eksempel at en ung jente har tusenvis av ubrukte egg i eggstokkene? En ung jente har hele 34.000 underutviklede egg i eggstokkene, og bare rundt 350 av dem modnes i løpet av livet, eller cirka ett per måned. I overgangsalderen modnes og frigjøres ikke egg så regelmessig som før. Uten noe potensielt svangerskap i sikte, slutter nemlig hjernen å styre frigjøringen av egg, ifølge livescience.com.

Puberteten forandrer hjernenEller hva med at puberteten forandrer hjernen? Mange lurer på hvorfor er ungdomstida så følelsesmessig ubehagelig? Svaret er at hormoner som testosteron faktisk også påvirker utviklingen av hjernecellene. Disse forandringene i hjernestrukturen får mange følger for oppførselen. Følelsesmessig klossethet, apati og dårlig evne til å ta avgjørelser er ikke uvanlig når områdene i fremre hjernebark modnes.

Og sliter du med å huske viktige dager? Det er fordi kroppsposisjon påvirker hukommelsen. Prøv å gå ned på kne, som da du fridde. Ifølge en artikkel i tidsskriftet Cognition husker vi nemlig episoder fra fortiden raskere og bedre når vi er i den samme kroppsstillingen som da episoden skjedde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer