Kjønn avgjør pengespørsmål

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt mener at kvinner og menn tar like mye ansvar for familieøkonomien. Er det sånn?

Nye undersøkelser viser at det fortsatt er menn som tar hovedansvar for familieøkonomien. - Tull, mener barne- og likestillingsministeren. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Nye undersøkelser viser at det fortsatt er menn som tar hovedansvar for familieøkonomien. - Tull, mener barne- og likestillingsministeren. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Begge kjønn tar ansvar for familieøkonomien, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt til Aftenposten i dag.

Uttalelsen kommer som svar på en undersøkelse utført av DNB Nor som viser at menn og kvinner fortsatt handler svært ulikt når det gjelder økonomi. For eksempel svarer 45 prosent av kvinnene i undersøkelsen at de tror de vil klare seg "litt eller meget dårlig" ved et samlivsbrudd. Bare 28 prosent av mennene svarer det samme, ifølge Aftenposten.

Gifte kvinner spør heller pappa om penger.

Undersøkelsen viser også at bare 9 prosent av kvinnene og 3 prosent av mennene mener at det er kvinnen alene som tar avgjørelser om forsikring.

Huitfeldt tror på sin side at undersøkelsen til DNB Nor bare fremkaller myten om "den sårbare og svake kvinnen".

Mye kan bli bedre

Men hva er den egentlige myten? DinSide har skrevet mye om kvinners penger og økonomi. Fordi redaksjonen opplevde at kvinner i mye mindre grad enn mennene tar ansvar for egen økonomi, lanserte DinSide i fjor en egen seksjon for saker om kvinner og penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer