Kjøp bleier hjemme

Norske småbarnsforeldre tar med seg bleier på sydentur.

Det kan lønne seg å kjøpe bleiene hjemme i Norge hvis man skal feriere i Spania eller Hellas. Foto: Colourbox.com
Det kan lønne seg å kjøpe bleiene hjemme i Norge hvis man skal feriere i Spania eller Hellas. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge jordmor Mette Thoresen i Libero, pakker familier med barn kofferten full av bleier når de skal på sommerferie utenfor Norge.

- Feriepengene kan brukes til morsommere ting enn bleier. Bleiemerkene vi bruker her i Norge, koster dobbelt så mye i land som Hellas og Spania, så det svarer seg å ta med bleier på ferieturen, sier Thoresen til oppdragsfinanserte News Wire.

Star Tour er også klar over at nordmenn pakker bleier i kofferten. Ifølge Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonsrådgiver i Star Tour, lurer folk på om butikkene på feriestedet selger bleiene de bruker til vanlig.

- Er de lokale bleiene like gode? Passer de like godt som bleiene ungene bruker hjemme? Man vil jo det beste for barna sine, sier Larsen-Vonstett.

Unngå bleieutslett

I utgangspunktet tar man ingen store risikoer ved å kjøpe bleiene på feriestedet, men i Spania for eksempel er ungene mindre av vekst, og slutter tidligere med bleie. Dessuten vet man ikke om den holder like tett, og hvordan fasongen passer.

Den største risikoen ved utenlandske bleier er faren for bleieutslett.

- Mange utenlandske bleier inneholder tilsetningsstoffer som ikke brukes i norske bleier. Det er dumt å få ødelagt ferien på grunn av bleieutslett. Det lureste er å prøve ut nye bleier i vante omgivelser hjemme og ikke på ferie i helt nye omgivelser, sier jordmor Thoresen.

De billigste bleiene

Forrige uke undersøkte Dinside hvilke bleier som er billigst, og kom frem til store prisforskjeller i bleiebransjen. Spar, Rimi, Ultra, Bunnpris og Maxi har bleieavtale for Pampers, og Bunnpris kom ut som den billigste. Kiwi er den eneste som har bleieavtale for Libero, og vant overlegent på Liberopriser.

Se pristesten her


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer