Kjøp bleier hjemme

Norske småbarnsforeldre tar med seg bleier på sydentur.

Det kan lønne seg å kjøpe bleiene hjemme i Norge hvis man skal feriere i Spania eller Hellas. Foto: Colourbox.com
Det kan lønne seg å kjøpe bleiene hjemme i Norge hvis man skal feriere i Spania eller Hellas. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge jordmor Mette Thoresen i Libero, pakker familier med barn kofferten full av bleier når de skal på sommerferie utenfor Norge.

- Feriepengene kan brukes til morsommere ting enn bleier. Bleiemerkene vi bruker her i Norge, koster dobbelt så mye i land som Hellas og Spania, så det svarer seg å ta med bleier på ferieturen, sier Thoresen til oppdragsfinanserte News Wire.

Star Tour er også klar over at nordmenn pakker bleier i kofferten. Ifølge Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonsrådgiver i Star Tour, lurer folk på om butikkene på feriestedet selger bleiene de bruker til vanlig.

- Er de lokale bleiene like gode? Passer de like godt som bleiene ungene bruker hjemme? Man vil jo det beste for barna sine, sier Larsen-Vonstett.

Unngå bleieutslett

I utgangspunktet tar man ingen store risikoer ved å kjøpe bleiene på feriestedet, men i Spania for eksempel er ungene mindre av vekst, og slutter tidligere med bleie. Dessuten vet man ikke om den holder like tett, og hvordan fasongen passer.

Den største risikoen ved utenlandske bleier er faren for bleieutslett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer