Kjøp en, da vel!

iPhone selges bare med abonnement. Men du kan kjøpe deg ut av kontrakten og få telefonen ubundet.

En avtale er til for å brytes: Avbruddsgebyret inngår som en del av avtalen. Du kan når som helst betale dette og være fri fra bindingstiden, også samme dag som du kjøper telefonen. Foto: Colourbox.com
En avtale er til for å brytes: Avbruddsgebyret inngår som en del av avtalen. Du kan når som helst betale dette og være fri fra bindingstiden, også samme dag som du kjøper telefonen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har iPhone med et billig abonnement, sier Jan Jensen.

- Jeg jeg gikk inn på Telebutikken i Tønsberg i fjor og kjøpte telefonen for 2.400 kroner med et dyrt Netcomabonnement. Så ringte jeg Netcom med en gang og sa opp abonnementet. Etter en ukes tid kom fakturaen med avbruddsgebyret i posten. Så lette jeg opp en billig, vanlig telefonavtale. For meg kom OneCall gunstig ut.

- Jeg tror denne operasjonen sparte meg for 20.000 - 30.000 kroner i året, sier Jensen.

Du kan gjøre som Jan Jensen

iPhone selges i Norge bare i kombinasjon med et abonnement. Abonnementene løper stort sett med nokså ugunstige vilkår, og du binder deg til å beholde dem i minst ett år.

Du kan ikke kjøpe bare telefonen. Men egentlig kan du det altså likevel, for du kan straks kjøpe deg ut av bindingstiden ved å betale et såkalt avbruddsgebyr. Disse var ikke så lette å finne. DinSide måtte ringe kundeservice hos Telenor og Chess for å få prisene, da disse selskapene ikke har dem på nettet.

Netcom har imidlertid oppgitt avbruddsprisene på nettet.

DinSide har undersøkt avbruddsprisene for alle de abonnementene som kan kombineres med iPhone. Resultatet ser du i tabellen under.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer