Kjøp en ny kropp

I disse tider er det mulig å kjøpe nesten alt. Også en "ny" kropp dersom den gamle av en eller annen grunn ikke er bra nok lenger.

Du kan kjøpe deg flatere mage! Foto: ukjent
Du kan kjøpe deg flatere mage! Foto: ukjent Vis mer
Publisert

Alt kan kjøpes for penger heter det, og har du noen ekstra kroner på kistebunnen som du ikke vet hva du skal gjøre med, er det fullt mulig å kjøpe seg en "ny" kropp. Og rekker du ikke bikinisesongen i år, er det jo tid for små plagg igjen allerede neste sommer.

Sug bort og fyll på

Ved privatklinikken Oslo Akutten ble det utført omkring hundre plastiske operasjoner i fjor. Her forteller de at tallet blir betraktelig høyere i år, etter en kraftig økning i etterspørselen. Inngrep som fettsuging og brystoperasjoner er de vanligste, men klinikken foretar også andre plastiske operasjoner.

Også Volvat Medisinske Senter i Oslo kan utføre de fleste typer plastisk kirurgi. Senteret foretar mellom 800 og 1.000 plastiske operasjoner hvert år. Dette utgjør omkring fjerdeparten av de operative inngrepene hos Volvat på årsbasis, i følge markedssekretær Edle Evju.

Gerd Aslaksrud ved Klinikk 8 i Oslo, forteller at mellom 500 og 600 pasienter får utført plastiske operasjoner der på hvert år. De vanligste operasjonene er brystreduksjoner, øyelokkoperasjoner og bukplastiske operasjoner. - Det er ikke bare forfengelighet som får pasienter til å ta plastiske operasjoner. Hit kommer for eksempel en del kvinner som er henvist fra det offentlige helsevesen for å foreta brystreduksjoner. For noen kan for store bryster være invalidiserende, gi ryggsmerter og skulderproblemer, forklarer Aslaksrud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer