Kjøp en stjerne

Reklamer på svensk TV4 og "seriøs" hjemmeside lokker med at du kan kjøpe en stjerne. Det er det rene humbug, sier Røed Ødegaard, Norges fremste stjerneekspert.

Publisert
Sist oppdatert

En stjerne er født

Å kjøpe en vakker stjerne langt langt ute i verdensrommet - og oppkalle den etter deg eller din kjære... Det må da være en drøm?

Nei, sier det svenske selskapet Global Star Registry på hjemmesiden deres, www.mystar.se.For her fremgår det klart og tydelig at du kan kjøpe en stjerne til deg eller din kjære, og gi den et navn du velger selv. Det foregår på den måten at stjernen navngis gjennom Global Star Registry, og at navnet heretter registreres og arkiveres i USA på Copyright office. Det er i alle fall det som står svart på hvitt.SJEKK HVA SOM SKJEDDE DA VI RINGTE MYSTAR.SE.

Stjernepris

Å kjøpe en stjerne, og få den oppkaldt etter seg, har selvsagt en pris. Men absolutt ikke en uoverkommelig pris, ble vi klar over da vi sjekket nettsiden til det svenske stjerneselskapet.

For 620 svenske kroner kan du få den "billigste" stjernen. For å bruke en analogi fra boligmarkedet - de tre prisfaktorene som gjelder er beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet. Slik er det selvsagt også oppe hos stjernene. For ønsker du en stjerne i Zodiak-stjernebildet koster det 825 kroner, i Ursa Major - Store Bjørn 925 kroner - og sist, men ikke minst: En stjerne i Orion-feltet koster 1.125 kroner. Svenske, vel og merke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer