Kjøp kinesisk

Det er en slags opplest og vedtatt sannhet at Made in China er et tegn på billige løsninger og dårlig kvalitet. Nå viser imidlertid en ny tysk undersøkelse at kinesiske produkter har langt bedre kvalitet enn sine østeuropeiske konkurrenter. Skal du velge billig, får du altså mest kvalitet for pengene om du kjøper kinesisk, melder den britiske finansavisen Financial Times.

Publisert
Sist oppdatert

Undersøkelsen er gjort av et konsulentselskap i München, Roland Berger. Selskapet har hentet informasjon fra 70 produsenter i Tyskland, og spurt dem om deres erfaringer med kvaliteten på produkter fra forskjellige land.

Kun 17 prosent av de spurte selskapene syntes kvaliteten på varer fra Kina var dårligere enn på tilsvarende tyske produkter. Til sammenligning syntes hele 40 prosent at produkter fra Østeuropa var merkbart dårligere enn hjemlige produkter.

Undersøkelsen fokuserte på varer fra Tsjekkia, Slovakia, Ungarn og Polen.

- Oppfatningen av [kvalitetsforskjellene mellom de to regionene] er ikke i samsvar med virkeligheten, sa Reinhard Geissbauer, partner i Roland Berger.

Dårlig = billig

Den gode nyheten er at vår skepsis til Made in China-merkelappen fører til at kinesiske varer blir solgt hakket billigere enn kvaliteten skulle tilsi. Det samme gjelder forsåvidt også for varer fra de tidligere østblokklandene, men siden skepsisen i utgangspunktet er mindre til varer som er produsert i disse landene, gir dette altså mindre utslag på prislappen. Kjøper du kinesisk får du altså mest kvalitet for pengene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer