Kjøp noe ekstra fint i år

Morsdag har aldri vært et bedre påfunn.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På søndag er det morsdag. Mange mener morsdag og farsdag er et av handelsstandens påfunn for at du skal bruke mer penger, jeg har selv vært en av kritikerne. I år foreslår vi imidlertid at du gjør som de befaler - kjøper noe fint til mamma i helgen.

For en av finanskrisens ringvirkninger er at du og jeg bruker mindre penger. Selv om renta er på vei ned, og gir de med boliglån mer penger mellom hendene, er det norske folk i sparemodus. Problemet er selvsagt ikke at vi sparer, men at vi ikke bruker. Akkurat nå er det viktigere for norske arbeidsplasser og bedrifter at du ikke slutter å bruke penger.

Er du en av dem som er direkte rammet av krisen, for eksempel ved at du har mistet jobben, er det selvsagt gode grunner til å begrense forbruket. Men er du en av dem som ikke er personlig rammet, er tiden inne for å bruke penger med god samvittighet.Mor vil sikkert bli fornøyd uansett, så det er bare å bestemme seg for hvem du vil hjelpe:

  • Handelsstanden?
  • Handels- og servicenæringen er spesielt utsatt fordi krisepakkene ikke hjelper dem direkte. Flere har tatt til orde for at regjeringens økte bruk av offentlige midler vil gjøre lite for handelsstanden, som heller ønsket seg skattelette til privatpersoner. Kjøper alle nordmenn en presang i dag, en ren og skjær materialistisk gave, gjør du noe hyggelig for mor - og for butikkdamen som er bekymret for jobben sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer