Kjøp utleieleilighet: Du kan tredoble investeringen din

Men vær bevisst på risiko og usikkerhet knyttet til utviklingen av boligmarkedet.

Boligmarkedet er fortsatt hett og det knives om utleieleiligheter i sentrale strøk. Gir det rom for en god investering? Foto: Colourbox.com
Boligmarkedet er fortsatt hett og det knives om utleieleiligheter i sentrale strøk. Gir det rom for en god investering? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bolig er et yndet investeringsobjekt for nordmenn, og her har nordmenn truffet blink. I de ti årene vi har lagt bak oss, har prisen på en gjennomsnittlig kvadratmeter i Norge doblet seg. I samme periode har aksjemarkedet vært turbulent og mange har ikke tjent en eneste krone på aksjeinvesteringene sine.

Men hva nå? Er bolig fortsatt et attraktivt investeringsobjekt, eller satser man i så fall penger på gårsdagens vinner? Fremtiden er vanskelig å spå, men DinSide viser deg hva du bør tenke på før du investerer i eiendom. I regneeksempelet ser vi på hvordan du kan bygge egenkapital med en lånefinansiert utleiebolig, som ikke er en del av din egen bolig (altså ikke sokkelleilighet eller lignende).

Sjekk ut denne gavepakken: Staten sponser dette huset med 800.000 kroner

Fem avgjørende faktorer

Kort fortalt er det kjøpesum, rentekostnader, leieinntekter, skatter og avgifter samt prisstigning som er avgjørende for om investeringen blir bra eller ikke. Her er det med andre ord en rekke usikkerhetsmomenter å ta hensyn til. Et regnestykke som tar høyde for disse momentene illustrerer godt hvordan eksempelvis en renteendring vil påvirke investeringen.

  • KjøpesumKjøpesum er det enkleste punktet å forholde seg til. Her er det budet fra deg som er avgjørende. Ikke la deg rive med. Kjøper du for å leie ut, må du kjøpe med hodet og ikke med hjertet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer