Svindel ved brukthandel

Kjøpe brukte julegaver? Pass på!

Gjenbruk er vel og bra, men om du planlegger å gi bort noen brukte julegaver i år, bør du være ekstra på vakt for å unngå svindel.

VÆR PÅ VAKT: Dyre vesker, klokker, konsertbilletter, mobiltelefoner og spillkonsoller er varer der du skal være spesielt på vakt for når du kjøper brukt, ifølge Sparebank 1 SR-banks sikkerhetssjef. Foto: NTB/Shutterstock
VÆR PÅ VAKT: Dyre vesker, klokker, konsertbilletter, mobiltelefoner og spillkonsoller er varer der du skal være spesielt på vakt for når du kjøper brukt, ifølge Sparebank 1 SR-banks sikkerhetssjef. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert: Lagt til kommentar fra Finn og rettet tall fra undersøkelse.

I en undersøkelse som nylig ble gjennomført av Norstat for Finn.no, kommer det fram at drøyt 70 prosent av oss er positive til å både gi bort og motta en brukt julegave i år.

- Det er utrolig positivt å se at brukt blir stadig mer akseptert, at folk blir mer bevisste på gjenbruk og at de bruker Finn og andre bruktmarkedsplasser til å handle julegaver. At hele én av tre også har gitt en brukt julegave, er jo helt fantastisk, sier Kathrine Opshaug Bakke, leder for Finn torget.

Brukt-svindel på topp tre

En undersøkelse Sparebank 1 har gjennomført viser at jo yngre du er, desto mer aktuelt er det å gi bort brukte gaver. Tallene deres viser at 40 prosent av de mellom 18 og 34 år sier at det er aktuelt å gi bort brukte julegaver dette året.

Denne trenden synes banken er kjempebra for både miljø og lommebok, men de har samtidig en advarsel:

- Svindel ved kjøp og salg er den tredje vanligste svindeltypen kundene melder fra om til oss. Phishing er den desidert største og mest økende formen for svindel, sier sikkerhetssjef Sverre Undseth Bakke i Sparebank 1 SR-Bank.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.