Kjøpe eller selge bolig først?

Så lenge du legger inn en buffer i budsjettet kan du fint kjøpe før du selger.

Eiendomsmeglerbransjen melder om at noen flere nå ønsker å selge sin egen bolig før de kjøper noe nytt. Men er det egentlig noen grunn til at norske boligkjøpere skal sette seg på gjerdet?  Foto: DinSide
Eiendomsmeglerbransjen melder om at noen flere nå ønsker å selge sin egen bolig før de kjøper noe nytt. Men er det egentlig noen grunn til at norske boligkjøpere skal sette seg på gjerdet? Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedet forventer at boligprisene vil flate mer ut i tiden som kommer. I tillegg må vi forvente at rentene vil krype oppover mot et normalt nivå i løpet av de neste årene.

Spørsmålet er om boligkjøperne bør tenke annerledes i et eiendomsmarked som er i endring. Mange sitter nå og lurer – bør man kjøpe eller selge først?

Les også: Flytt boliglånet og spar en halv million

Ingen grunn til panikk

En undersøkelse fra NEF (Norges Eiendomsmeglerforbund) viser en svak økning i antallet boligeiere som ønsker å selge først. Det til tross for at kun mindre justeringer er forventet i markedet. En utflating av boligprisene og en noe høyere rente betyr i grunn bare at boligmarkedet blir mindre opphetet enn vi har sett de siste årene. Det er ingen grunn til panikk i et normalisert marked.

– Selv om avisene skriver om færre på visning, har nordmenn flest lite å bekymre seg over mener Christine Warloe, forbrukerøkonom i Nordea.

Hun råder heller boligkjøpere til å gjøre en verdivurdering av egen bolig og snakke med banken om muligheter for mellomfinansiering.

Les også: 450.000 nordmenn kan få superrente

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer