Kjøper og selger stjålne kredittkort

Flere nettsider tilbyr alt fra VISA-kort til innloggingsinformasjon til banker.

Kjøper og selger stjålne kredittkort
Publisert
Sist oppdatert

At det det finnes særdeles tvilsom og kriminell virksomhet på Internett, er ikke noen nyhet. Det britiske forbrukermagasinet Which? Computing har derimot, ifølge Daily Telegraph, funnet ut nøyaktig hvor omfattende kjøp og salg av stjålet kreditt- og bankkortinformasjon er, og hvor åpenlyst det foregår.

På dedikerte forumnettsteder kalt "carder forums" er det mulig å få tak i stjålet kredittkortinformasjon fra de fleste europeiske land, i tillegg til at USA - ikke uventet - også er godt representert.

Lett tilgjengelig

Det tok oss ikke noe mer enn et par-tre minutter å finne fram til et slikt forum, og etter å ha brukt tjue sekunder på å registrere oss, hadde vi plutselig full tilgang til alle innleggene.

Her finnes en rekke tråder der ulike selgere tilbyr "CC + CVV", eller nærmere bestemt kredittkortinfo som inkluderer den tresifrede sikkerhetskoden en finner på baksiden av alle kredittkort og bankkort med kredittkortfunksjonalitet.

Les også: Kortsvindlerne lurer deg i utlandet

Selgerne ser ut til å sortere "varene" sin i henhold til kredittkortets opphavsland, og selv om det er de store kapitalmaktene (USA, England, Tyskland, Frankrike og så videre) som dominerer, finnes det også norske nummer tilgjengelig - slik denne skjermdumpen viser:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer