Kjøpte færre biler i mai

Mens klær, mat og drikke var slagere.

Kjøpte færre biler i mai
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn kjøpte 0,2 prosent mer varer i mai, enn i april. Ifølge Statistisk Sentralbyrås (SSB) varekonsumindeks kjøpte nordmenn 0,8 prosent mer mat og drikkevarer. Det kan komme av at grillsesongen er i gang.

Salget av fritidsutstyr, bøker, klær og sko gikk også opp 2,1 prosent i forhold til april i år. Mens salget av biler for privathusholdninger gikk ned 7,5 prosent, økte bensinsalget litt, og det er kanskje en overraskelse for mange.

Kjøpefesten er over

I mai i år kjøpte nordmenn varer for 2,9 prosent mer enn mai i fjor, til tross for at SSB spådde for en måned siden at de to neste årene vil bli magrere.

Kjøpefesten er over for denne gang

- Jeg kan ikke huske at det tidligere har kommet en ny oppgang uten at det har vært en skikkelig nedgang, sa leder i forskningsavdelingen i SSB, Torbjørn Eika under en presentasjon for en om lag en måned siden.

Foreløpig har ikke dette skjedd, men renta har gått opp, og endringen kan vise seg etter hvert.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer