Lurt på Finn.no

Kjøpte iPad - fikk håndkle og papp-plate

Kjøpet av en brukt iPad Air 2 på Finn.no var ikke helt vellykket ...

KJØPTE BRUKT IPAD: Pakken skulle inneholde en iPad Air 2, som på bildet. Det gjorde den derimot ikke. Foto: Kirsti Østvang
KJØPTE BRUKT IPAD: Pakken skulle inneholde en iPad Air 2, som på bildet. Det gjorde den derimot ikke. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Bruktkjøp kan være både rimelig og miljøvennlig - men ikke alle er like redelige når de legger ut annonser på Finn, noe også Dinside har skrevet om tidligere.

For det er slett ikke alle som faktisk sender deg varen du kjøper av dem, og noen opplever å få noe helt annet enn de har betalt for.

Dette var også tilfellet for personen som betale 1.100 kroner for en iPad til en privatperson etter å ha sett en annonse på Finn.

Pakken som kom i posten viste seg nemlig å ha et helt annet innhold enn en iPad Air 2.

Skittent håndkle og papp-plate

Det er Finansklagenemnda som har behandlet saken og deretter gjort et vedtak om gangen videre.

Det som lå i pakken fra Finn-selgeren var ikke en iPad, men en papp-plate samt et skittent håndkle.

Pakken var sendt som Norgespakke, og et bilde av pakken ble sendt som bekreftelse til kjøperen, som så vippset over 1.100 kroner til selgeren.

Også for noen år tilbake kunne Dinside fortelle om en som ved kjøp av et kamera på Finn.no i stedet fikk en østehøvel i posten.

Spørsmålet er så: Hva gjør man hvis man opplever å få noe helt annet, og uten verdi, enn det man har betalt for når man handler noe fra en privatperson?

Skriv alltid anmeldelse

Juridisk seniorrådgiver i Forbrukerrådet, Thomas Iversen, sier til Dinside at de dessverre vet at en del forbrukere blir lurt ved bruktkjøp. Dermed gjelder det å være oppmerksom.

Ikke bli lurt

Vil du unngå bli lurt, anbefaler Forbrukerrådet ikke å betale på forskudd fordi det er lett å bli utsatt for svindel.

- Må du betale på forhånd så bruk en betalingsløsning som er knyttet til ditt kredittkort, eller bankkort med VISA eller MasterCard. Da er du ekstra trygg fordi du kan klage til banken om du ikke får det som er lovet, sier Iversen.

Det beste er om du har mulighet til å møte selger eller kjøper personlig, og betal kontant eller med for eksempel Vipps på stedet, påpeker Iversen.

- Særlig når det gjelder dyre og kjente merkevarer som vesker og telefoner som selges til en svært rimelig pris. Ofte viser disse merkevarene seg å være falske, og når det gjelder datamaskiner og dyre mobiltelefoner kan det være tyvegods, sier Iversen, som også kjenner til tilfeller som det vi har nevnt i denne artikkelen.

- Vi har hørt om folk som fikk en pakke knekkebrød i stedet for en dyr iPhone. Skriv alltid en anmeldelse til politiet når du har blitt direkte svindlet, som at du får en papplate og håndkle i stedet for en kostbar iPad, understreker Iversen.

Må få pengene tilbake

I denne saken slår Forbrukerklageutvalget fast at kjøpet kan heves fordi det er snakk om et vesentlig kontraktsbrudd. Selgeren av «iPad-en» må dermed betale tilbake pengene for nettbrettet, med renter.

Skulle du oppleve at noe ikke er som det skal, kan Forbrukerrådet gi råd og mekle i saker som gjelder kjøp og salg mellom private.

- Løser ikke saken seg kan den gå til Forbrukerklageutvalget for en endelig avgjørelse og du kan gå til namsfogden for å få pengene eller varen, sier Iversen.

Han legger til at om du er utsatt for en svindler, eksempelvis en som har brukt en annen person sitt navn for å lure deg på Finn, så er det lite de kan gjøre.

- Hvis du ikke kjenner noe personalia på motparten, blir det vanskelig å få løst saker som dette, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer