Kjøpte minnepinne på Elkjøp, fikk bilder av andres nakne barn

Elkjøp hadde ikke slettet innholdet. - Katastrofalt, synes Martin.

BRUKT FØR: Minnepinnen som ble solgt hos Elkjøp var allerede brukt. Og innholdet på den ikke slettet. Derfor fikk Martin Netland en hel haug bilder med på kjøpet, blant annet av andres, nakne barn. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BRUKT FØR: Minnepinnen som ble solgt hos Elkjøp var allerede brukt. Og innholdet på den ikke slettet. Derfor fikk Martin Netland en hel haug bilder med på kjøpet, blant annet av andres, nakne barn. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Da jeg kom tilbake fra Elkjøp merka jeg at minnepinnen allerede var åpna. Men jeg tenkte bare «jaja, det er jo bare en minnepinne».

Det forteller Martin Netland til Dinside. Minnepinnen han kjøpte hos Elkjøp Stormarked Haugesund var altså allerede brukt, kanskje av noen som hadde benyttet Elkjøps 30 dagers åpent kjøp.

- Så skulle jeg legge over noen bilder. Da så jeg at det allerede lå en mappe der, som het noe med «Nokia Lumia». I den lå det masse bilder og videoer, fortsetter Netland.

Bildene dokumenterte hverdagslivet til en fremmed nordmann. Alt fra norske gater og sydenturer, til barn som badet – nakne.

- Du har selv ei datter på ett år. Hvordan ville du reagert om slike bilder av henne havnet hos fremmede?

- Det ville vært katastrofalt. Og det regner jeg med at de som tok disse bildene også føler.

LES OGSÅ: Passord og kontonummer kan selges på svartemarkedet, pikante bilder kan havne på internett – slett dingsene før du selger!

Fulgte ikke egne rutiner

- Her er det bare å beklage. Dette skulle ikke ha skjedd og vi ser meget alvorlig på denne saken. Vi har pratet med Martin i dag, og fortalt han at vi er lei oss for dette, sier kommunikasjonssjef Øystein A. Schmidt i Elkjøp til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer