Kjøpte mye mindre bensin

Vi kjøpte 8,4 prosent mindre biler, olje og bensin i juli, enn i juni i år.

Kjøpte mye mindre bensin
Publisert
Sist oppdatert

Tallene er korrigert for sesongvariasjoner. Kjøp av transportmidler gikk ned hele 18 prosent, sammenlignet med i fjor, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

- Salget av nye biler går i sykluser, og noen renteoppganger kan være blant årsakene til nedgangen i bilsalget. Fjoråret var det bestebilsalgåret på mange år, og derfor er det naturlig at det minker litt i år. Om det har påvirket bensin- og oljesalget er jeg derimot usikker på, sier Pål Bruhn, avdelingssjef i Opplysningsrådet for veitrafikken.

Han tror ikke faktorer som at flere dieseldrevne biler, og økt bevissthet rundt bilbruk alene kan påvirke bensin- og oljesalget så mye at det har minket 8,4 prosent.

Nordmenn er ikke skremt av bensinprisene

Mat, drikkevarer og tobakk gikk derimot opp 0,5 prosent i juli, og husholdningenes varekonsum var 1,4 prosent mer totalt, ifølge (SSB). Klær og sko var også blant varene som økte i omsetning i juli.

Detaljhandelsbutikkene omsatte for 4,7 prosent mer i juli enn juni. Butikker med bredt vareutvalg og butikkhandel med nærings- og nytelsesmidler spesialbutikkene økte omsetningen med henholdsvis 7,9 prosent og 7,5 prosent i denne perioden, ifølge SSB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer