Passkrisa

Kjøpte passtime - tapte 1000 kroner

Nils betalte 1000 kroner for en passtime. Da han ønsket å selge den igjen, kom reaksjonene.

BLE DYRT: Nils fra Nordmøre kjøpte en passtime til 1000 kroner. Da han ikke trengte den likevel, la han den ut til salg. Foto: Foto: Odd Roar Lange/Dagbladet
BLE DYRT: Nils fra Nordmøre kjøpte en passtime til 1000 kroner. Da han ikke trengte den likevel, la han den ut til salg. Foto: Foto: Odd Roar Lange/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med passproblemene de siste månedene, hvor det har vært nær sagt umulig å få time til nytt pass, har enkelte sett sitt snitt til å tjene gode penger. På Finn.no lå det tidligere flere passtimer til salgs, men nettstedet valgte å stenge for slike annonser midlertidig.

På Facebook har det likevel vært mulig å kjøpe seg passtime.

Nils fra Nordmøre er en av dem som valgte å benytte seg av tilbudet.

Det skriver Drammens Tidende.

Nils kjøpte nylig en passtime på politistasjonen i Drammen for 1000 kroner.

Til avisa forteller Nils, som ikke ønsker etternavnet sitt på trykk, at dattera hans har et pass som går ut i september. Det kunne bli et problem for den planlagte New York-turen i oktober.

- Ble litt desperat

- Jeg ble litt desperat. (...) Jeg valgte å søke litt rundt på Finn.no og Facebook, sier han til Drammens-avisa.

Kjøreturen til Drammen ville være på rundt 50 mil, eller åtte timer hver vei. I ettertid fikk han imidlertid ordnet en passtime nærmere. Han la ut passtimen til salgs i samme Facebook-gruppe han kjøpte den - til samme pris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer