Kjør taxi og spar penger

Tenker du på å kjøpe bil? Er du klar over hvor mye taxi og leiebil du kan få for pengene? Vi har tatt for oss regneoppgaven.

Publisert

Mange blir kanskje overrasket når de ser hvor mye penger som går med til kjøp og drift av en bil.

I en priskalkyle må renter og avdrag på billån, bilforsikring, veiavgift, reparasjon, bensin og abonnement på bomringen inngå.

Bil til 100.000 eller 200.000?

Vi har tatt utgangspunkt i to ulike biltyper, en Toyota Corolla 1,3 l. fra 1994 til om lag 100.000 kroner, og en ny Toyota Corolla 1,6 l. til om lag 200.000 kroner. Dette er biltyper og prisnivåer som mange velger første gang de skal kjøpe bil. Ved å klikke på lenken øverst til høyre kan du få en oversikt over vår priskalkyle.

7.300 kroner per måned

Velger du bilen som koster om lag 200.000 kroner, må du regne med månedlige kostnader på om lag 7.300 kroner. En bil til 100.000 vil koste deg om lag 5.400 kroner per måned. I denne beregningen er også skattefordelen av renteutgiftene tatt med.

Utgiftene er beregnet så nøyaktig som mulig, likevel vil det for noen personer være mulig å redusere kostnadene, spesielt på bilforsikringen. Prisen er hentet fra Gjensidige Forsikring, og inkluderer full kaskoforsikring, 20 prosent bonus, 1.800 mil årlig og en egenandel på 4.000 kroner. Kostnadene kan blant annet reduseres dersom du velger å plassere flere av forsikringene dine i samme selskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer