Kjører villmann etter videospill

Personer som spiller rå databilspill, kjører villmann i simulatortester. Kanskje tar de meg seg råkjøringa inn i den virkelige verden.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Resultatene av tre nye undersøkelser har fått tyske psykologer til å stille spørsmålet om personer som spiller aggressive og rå bilspill, også blir farligere sjåfører i den virkelige verden.

Visste du at voldelige videospill kan skade hjernen? Les mer her:

De tyske undersøkelsene ble gjort på en datasimulator med kritiske trafikksituasjoner. I en av testene viste det seg at menn som regelmessig spilte bilspill, tok atskillig større risiko enn de som ikke spilte bilspill.

I en annen undersøkelse av 198 mannlige og kvinnelige sjåfører var de som spilte mer bilspill, oftere involvert i ulykker.

Bekymret for risikoen

- Våre resultater leder til spørsmålet om hvorvidt det å spille bilspill fører til ulykker i reelle situasjoner i trafikken, skriver forskerne.

Peter Fischer, assistentprofessor i psykologi ved Ludwig-Maximilians Universitet i München og en av artikkelforfatterne, mener spillene kan være problematiske.

- Jeg ville ikke gå så langt som til å forby dem, men det bør være oppmerksomhet rundt denne risikoen, sier han til Healthday.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer