Klærne stinker

Selv om de er vasket som det står på vaskelappen.

Et stykk smellycat og to stykk svarte singleter som lukter surt når de blir varme. Fra henholdsvis Gina Tricot, Hennes & Mauritz og Only. Foto: Per Ervland
Et stykk smellycat og to stykk svarte singleter som lukter surt når de blir varme. Fra henholdsvis Gina Tricot, Hennes & Mauritz og Only. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre trøyer fra tre forskjellige kjedebutikker. Bortsett fra utseendet har de en ting felles: De lukter surt når de blir varme. Vi lurer på hvorfor det er sånn?

"Wifebeaterne", som noen kaller dem, er praktiske å ha på om natten eller under genseren. Noen bruker dem på stranden eller som topp. Våre tre trøyer er laget av hundre prosent bomull, og skal ifølge vaskelappen rengjøres på 40 grader. Vi har vasket dem på 40 grader med vaskemiddel og skyllemiddel, og hengt dem på tørkestativet. Men de lukter surt ...

- Hvorfor lukter de tilsynelatende rene trøyene vondt?

- Du kan ha brukt for mye såpe eller skyllemiddel, eller hatt feil temperatur. Hvis temperaturen er for lav, åpner ikke fibrene seg slik de skal. En annen grunn kan være at vaskemaskinen ikke skyller nok. Som regel er tre skyllinger for lite. Ved kun tre skyllinger er det ikke alltid såpa blir skylt ut, og kan være årsak til at plagget lukter surt, sier Brit Solberg, leder av Klagenemnda for vask og rens, til DinSide.

- Bomull er ikke rent på 40 grader. Produsentene sikrer seg for at tøyet ikke skal krype eller endre fasong, sier Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer