Bytte, retur og reklamasjon på Vinmonopolet:

- Klager for lite

Er det feil på vinen, får du ny eller pengene tilbake. Dette er vi ikke gode nok til, og går glipp av tusener.

VINMONOPOLET: Kvier du deg for å bytte vin du har oppdaget noe feil med på Vinmonopolet? Det bør du ikke gjøre. Her får du en liten oversikt over hva du har lov til å reklamere på eller bytte! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dårlig vin, feil vin, vin som lukter svovel, råtne egg eller banan, og vin som smaker av uvaskede hamsterbur. Det er mye som kan gå galt i vinproduksjon, eller i lagring av vin, men heldigvis er løsningen nær: Er det feil på vinen, kan du returnere den.

Det er vi ikke gode nok til, ifølge Halvor Bing Lorentzen, direktør kommunikasjon og samfunnsansvar i Vinmonopolet til DinSide. I fjor var det 68 489 reklamasjoner på Vinmonopolet, rundt 230 hver dag. Det burde vært mer.

- Folk klager litt for lite! sier Lorentzen til DinSide. - Statistikken viser jo at det er en del feil med vin, men det er ganske få som kommer tilbake og klager på produktet hos oss.

Det høres kanskje rart ut å si det, for er vinen korket, er det gjerne problem med en enkelt flaske, men dersom feilen har skjedd i produksjonen vil det ikke være feil på bare én flaske, men på alle flaskene fra samme fat.

Hva er en vinfeil, og hva er bare smak og behag? Og hva skal du gjøre om du er usikker?

- Vi oppfordrer kundene til å komme tilbake med vin om dere merker feil, eller om dere lurer på om det er feil, så tar vi en vurdering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.