Klager inn Facebook

Nettstedet følger ikke dansk lovgivning.

Publisert
Sist oppdatert

Det danske Forbrukerrådet klager inn Facebook til det danske Datatilsynet, ifølge Epn.dk. Forbrukerrådet har bedt Datatilsynet lage en vurdering av hvilket lands lovgivning som er gjeldende på nettsamfunnet.

Med 100 millioner brukere over hele verden og 576.000 norske brukere, er Facebook verdenskjent. Ikke all omtalen er positiv. Det norske Datatilsynet har tidligere gått ut og advart brukerne om å legge ut personlig informasjon og bilder.

Norske Facebookpassord er stjålet

Det danske Forbrukerrådet reagerer spesielt på Facebooks betingelser, og synes de er lange og kronglete.

- Hvis man først har akseptert dem en gang, kan Facebook fritt endre dem uten å informere brukeren, sier det danske Forbrukerrådet, som mener det er i strid med dansk lovgivning.

Nå kan du angre på at du skaffet deg Facebook-konto

700.000 danske brukere

- Det er ingen tvil om at Facebook blant annet henvender seg til danske brukere. Man kan komme inn på siden via det danske domenet Facebook.dk, språket på siden er dansk, og det er betingelsene også. I alt har nettverket mer enn 700.000 danske brukere. Men lovgivningen siden følger, er ikke dansk. For å oprette profil på Facebook må man akseptere, at siden følger californisk lovgivning, sier Anette Høyrup, jurist i det danske Forbrukerrådet, til Epn.dk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.