Klage på mobilregning med høye roamingutgifter

Klager seg til tusenvis etter monsterregninger

De fleste får blankt nei. Men noen får faktisk tilbake mye etter gigantiske roamingregninger.

RISIKABELT: Nordmenn på tur i utlandet sliter med å holde seg unna mobilen. Men selv om vi kan roame fritt i EØS, kan det fortsatt bli rådyrt i mange land både i og utenfor Europa. Noen klarer å klage seg unna store deler av dem. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
RISIKABELT: Nordmenn på tur i utlandet sliter med å holde seg unna mobilen. Men selv om vi kan roame fritt i EØS, kan det fortsatt bli rådyrt i mange land både i og utenfor Europa. Noen klarer å klage seg unna store deler av dem. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Selv med fri roaming i store deler av Europa, ender mange nordmenn opp med monsterregninger etter turer utenlands.

Blant annet fordi flere land i Europa ikke er medlem i EØS og fri roaming-regelverket. Og ikke minst fordi brukerne selv blant annet sender meldingen «fortsett utland», etter at operatøren sperrer bruken etter høy roaming.

Sender man en slik melding oppheves beløpsgrensene, og regningene spinner videre. Ikke alle forstår hva meldingen innebærer, og noen hevder de aldri har sendt den. Men som alltid: Klager man, kan man slippe unna i alle fall deler av regningen.

Spesielt om du ikke gir deg, og tar klagen videre til Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon. Vedtakene herfra er ikke bindende, men operatørene følger dem likevel.

Her er noen eksempler fra nemndas siste vedtak. Noen får ingenting, noen får noe – mens andre faktisk får halvert mobilregningene sine.

#1: Fikk ikke bestilt – får ingenting

En kar reiste i vinter i Kina, og ville bestille en roaming-pakke. Dette skal han ikke ha fått til. Han kom heller ikke gjennom på telefon til operatøren, og ifølge han selv var det vanskelig å sende dem e-post på grunn av kinesiske sperrer på nettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer