Strøm:

Klagestorm mot flere strømleverandører

En rekke kunder er misfornøyde med strømregninga si for oktober.

KLAGESTORM: Bytt.no informerer om en rekke misfornøyde strømkunder. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
KLAGESTORM: Bytt.no informerer om en rekke misfornøyde strømkunder. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder Bytt.no, som informerer om at de har mottatt 156 omtaler om norske strømleverandører. Over hundre av disse vurderingene resulterte i 1 av 5 stjerner.

Ifølge nettsida skyldes misnøyen at kunder med variable avtaler betalte flere hundre øre mer enn kundene med spotpris, samtidig som de fikk mye mindre dekket av strømstøtten.

Strømstøtten er ikke basert på hvor mye strømavtalen koster, men spotprisen i markedet.

- Etter anbefaling fra strømleverandøren inngikk vi avtale om prisgaranti. Det resulterte i at vi måtte betale 579 øre kWt når spottprisen var 50 øre kWt, skriver en misfornøyd strømkunde på Bytt.no.

En annen strømkunde kommer med følgende beskjed i sin vurdering:

- Så nå at jeg betaler 447 øre pr. kWh når den faktiske prisen er på 38 øre per kWt. Ser også at jeg betaler en fastpris på 49 kr per måned og et tillegg for 100 % fornybar energi. Har betalt overpris i flere måneder nå. Takk for meg og farvel!

- I oktober var gjennomsnittsprisen i vår region på kr 132 øre/kWt og det gjorde at vi fikk 69 øre/kWt i strømstøtte, mens LOS fakturerte oss med en gjennomsnittspris på 604,9 øre/kWt. Det er landeveisrøveri! Vi bytter leverandør og kjører spotpris i stedet, skriver en annen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer