Strøm:

Klagestorm mot flere strømleverandører

En rekke kunder er misfornøyde med strømregninga si for oktober.

KLAGESTORM: Bytt.no informerer om en rekke misfornøyde strømkunder. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
KLAGESTORM: Bytt.no informerer om en rekke misfornøyde strømkunder. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder Bytt.no, som informerer om at de har mottatt 156 omtaler om norske strømleverandører. Over hundre av disse vurderingene resulterte i 1 av 5 stjerner.

Ifølge nettsida skyldes misnøyen at kunder med variable avtaler betalte flere hundre øre mer enn kundene med spotpris, samtidig som de fikk mye mindre dekket av strømstøtten.

Strømstøtten er ikke basert på hvor mye strømavtalen koster, men spotprisen i markedet.

STRØM: Mange kjenner på dyre strømpriser, men disse strømsparetipsene bør du holde deg unna. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks / Tryg Forsikring Vis mer

- Etter anbefaling fra strømleverandøren inngikk vi avtale om prisgaranti. Det resulterte i at vi måtte betale 579 øre kWt når spottprisen var 50 øre kWt, skriver en misfornøyd strømkunde på Bytt.no.

En annen strømkunde kommer med følgende beskjed i sin vurdering:

- Så nå at jeg betaler 447 øre pr. kWh når den faktiske prisen er på 38 øre per kWt. Ser også at jeg betaler en fastpris på 49 kr per måned og et tillegg for 100 % fornybar energi. Har betalt overpris i flere måneder nå. Takk for meg og farvel!

- I oktober var gjennomsnittsprisen i vår region på kr 132 øre/kWt og det gjorde at vi fikk 69 øre/kWt i strømstøtte, mens LOS fakturerte oss med en gjennomsnittspris på 604,9 øre/kWt. Det er landeveisrøveri! Vi bytter leverandør og kjører spotpris i stedet, skriver en annen.

Flere fakturaer som Bytt.no har fått tilgang til, viser at flere av de variable avtalene kostet mellom 649 og 499 øre per kWt i oktober, mens spotprisen snittet på omtrent 165 øre per kWt.

Forbrukerrådet har i lang tid advart mot variable strømavtaler:

- Kom dere ut av avtalene om variabel strøm, slik vi har gitt råd om i snart tre år, siden februar 2020, uttalte Thomas Iversen, forbrukerjurist i Forbrukerrådet, til DinSide tidligere denne uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer