Klagestrøm etter SMS-reklame

Nå må Antibac dokumentere at de hadde lov til å sende ut.

Fikk du meldingen? Forbrukerombudet undersøker om Antibac har brutt lovverket. Foto: DinSide
Fikk du meldingen? Forbrukerombudet undersøker om Antibac har brutt lovverket. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudet har de siste dagene mottatt svært mange klager på SMS-markedsføring for nettstedet Antibac.org. Nå må selskapet dokumentere at de hadde innhentet samtykke fra mottakerne før de sendte ut meldingen.

Nettstedet Antibac.org har sendt ut en melding der de informerer om økt spredning av svineinfluensa og oppfordrer forbrukere til å ta sine forholdsregler ved å sende svar på meldingen til selskapet.

Klagene til Forbrukerombudet tyder på at nødvendig samtykke ikke har blitt hentet inn, skriver Forbrukerombudet i en pressemelding.

Les også: Antibac er ikke nok

Høyt klageantall

Forbrukerombudet har fått over 45 skriftlige klager fra forbrukere som reagerer på at de har fått tilsendt reklamemeldingen fra Antibac.org.

- Klageantallet sier noe om irritasjonen hos mange forbrukere over å få tilsendt reklame via sms. Erfaringsmessig er det bare en liten del av de som er rammet som klager dette inn til oss. Dette er mange klager i en slik enkeltsak, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Disse reklamene irriterer oss mest

De må ha samtykke

Det er forbudt å sende markedsføring til forbrukeres mobiltelefoner uten at det er innhentet samtykke på forhånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer