Klaget til Apple i fire år

Men Truls Pedersen får ingen svar. Det gjør hverken Forbrukerrådet eller DinSide heller.

OPPGITT: Truls Pedersen har fått ny Macbook, men den måtte han kjøpe selv. Og ikke den heller fungerer som den skal. Apple vil fortsatt ikke ta i saken hans.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
OPPGITT: Truls Pedersen har fått ny Macbook, men den måtte han kjøpe selv. Og ikke den heller fungerer som den skal. Apple vil fortsatt ikke ta i saken hans. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

13. desember, 2006: Daværende student Truls Pedersen bestiller en Macbook Pro fra Apples nettbutikk. Den skal være en julegave fra hans mor og han selv.

24. desember, 2006: Pedersen begynner endelig å bruke maskinen, men etter få timer begynner batteriet å svikte. Han legger også merke til en skjev tast, unormalt mye varme, kraftig støy fra viftene og en låsemekanisme som ikke fungerer. Senere begynner maskinen å knitre, og han får flere ganger støt fra metall-innfatningen.

Slik steller du pent med batteriene dine

"Det ordner seg vel" tenker Pedersen de neste månedene. Han er inne i et krevende studieløp, og har liten tid til å klage og eventuelt vente på en reperasjon.

4. august, 2007: Problemene bare fortsetter. Begeret renner over for Pedersen, og han sender sin første formelle klage til Apple.

Den første av mange. Klagene sendte han direkte til Apple, ikke gjennom deres normale kundeservice, da han følte saken hans krevde direkte kontakt. Han fant heller ikke noen gode svar på sine spørsmål via Apples nettsider slik de så ut på den tiden. I sitt første svar fra Apple ble han heller ikke bedt å henvende seg noe annet sted, men i ettertid skulle Pedersen ønske at han hadde sett seg om etter andre kanaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer