Klaging nytter ikke

Forbrukerombudet har mottat mange klager på at folk må betale 133,13 kroner i avgift fordi de har betalt NRK-lisensen for sent. Det er det dessverre ikke noe å gjøre med.

Klaging nytter ikke
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du ikke betaler NRK-lisensen innen fristen, får du 133,13 kroner i ekstraavgift.

Forbrukerombudet (FO) har mottatt mange klager på dette. Klagerne ber FO om å vur­dere lovligheten av gebyret, både med henhold til gebyrets størrelse og at gebyret ilegges uten at det er sendt ut purring først.

- Dette kan ikke Forbruker­ombudet gjøre noe med, står det på nettsidene.

Spesialbehandling

For enkelte avgifter, slik som for eksempel kringkastingsavgift/ lisensavgift, gjelder det særskilte regler for adgangen til å ilegge gebyrer ved forsinket betaling.

Hvem som skal betale lisensavgift og når det må betales tilleggsgebyr for forsinket betalt avgift, reguleres av ”forskrift om fjernsynsmottakere” av 23. oktober 1980. Forskriften gir Stortinget hjemmel til å fastsette tilleggsavgiftens størrelse.

Forbrukerombudet har ikke myndighet til å gripe inn mot lovhjemlede gebyrer, og derfor heller ikke mulighet til å gripe inn mot purregebyret som påløper dersom lisensavgiften betales for sent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer