Klamydiasjekker seg på nett

Norske menn dropper legen.

Særlig menn foretrekker å sjekke seg for klamydia over nettet. Illustrasjonsfoto:  colourbox.com
Særlig menn foretrekker å sjekke seg for klamydia over nettet. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klamydia er den vanligste kjønnssykdommen i Norge, og vi ligger på smittetoppen i Norden. Sykdommen som særlig rammer unge mennesker kan i verste fall føre til nedsatt fruktbarhet og barnløshet hos kvinner.

Les også: Svangerskapskrøll med klamydia

Mange kvier seg imidlertid for å gå til fastlegen dersom de mistenker at de er smittet, og velger heller å bestille en hjemmetest diskret over nettet.

100 bestillinger per måned

Og ifølge daglig leder for nettjenesten testselv.no, Rasmus Ødegaard, har om lag 4.000 nordmenn så langt valgt hjemmetestingen framfor legekontoret. Du må ut med 495 kroner for en enkel test før du mottar resultatet per telefon eller brev.

- Siden vi opprettet tilbudet for tre år siden, har etterspørselen økt gradvis, og i dag ligger vi på omtrent hundre bestillinger i måneden, sier Ødegaard til DinSide Helse.

Les også: Lyntest for klamydia

I samarbeid med Institutt for indremedisin AS, leverer testselv.no medisinske tester til kundene for hjemmebruk. Ifølge Ødegaard er det flere menn enn kvinner som bestiller klamydiatester over nett, og de fleste bestillingene kommer fra distriktene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer