Skatteetaten

Klar beskjed: - Dropp dette!

Skatteetaten oppfordrer folk til å droppe disse kommersielle aktørene.

PASS PÅ: Ikke betal for en gratis tjeneste, oppfordrer Skatteetaten. Foto: NTB
PASS PÅ: Ikke betal for en gratis tjeneste, oppfordrer Skatteetaten. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding skriver Skatteetaten at man ikke alltid kan stole på kommersielle aktører som tilbyr tjenesten å melde flytting.

- Den beste og billigste måten å melde flytting på, er å bruke offentlige nettsider, som skatteetaten.no, forteller Roar Sellevoll, avdelingsdirektør i Skatteetaten.

Etaten informerer om at de i løpet av 2023 har fått flere henvendelser fra personer som har brukt komersielle aktører og tror de har meldt flytting i Folkeregisteret, men som faktisk ikke har gjort det.

- Ikke alle vet at det er gratis å melde flytting til Folkeregisteret og at dette kan gjøres direkte til oss, forteller Roar Sellevoll.

Avdelingsdirektøren understreker at det er viktig å melde flytting til Folkeregisteret.

- Din folkeregistrerte adresse har blant annet betydning for hvilke kommunale tjenester du får og hvor du stemmer ved kommunevalg, sier han.

Hvis man ønsker å få posten tilsendt til en annen adresse enn der du bor, trenger man ikke melde flytting, men registrere en postadresse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer