Klar beskjed fra politiet

Advarer mot oppsøkende arbeidere.

ADVARER: Økokrim advarer mot oppsøkende håndverkere. Foto: Simen Søvik
ADVARER: Økokrim advarer mot oppsøkende håndverkere. Foto: Simen Søvik Vis mer
Publisert

Har du planer om å pusse opp i sommer? Da bør du være på vakt.

Økokrim advarer nå mot oppsøkende håndverkere, som fort kan bli dyr dersom du blir lurt.

Det har i flere år vært oppsøkende håndverkere som driver virksomhet med formål om å bedra kundene sine.

- Dette er aktører i byggebransjen som reiser rundt og tilbyr vedlikehold av boliger, som utvendig vask og håndverkertjenester på tak og fasade i tillegg til steinlegging, sier assisterende sjef i Økokrim, Inge Svae-Grotli, i en pressemelding.

Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Krever forhåndsbetaling

Politiet forteller at aktørene oppsøker private boliger eller svarer på annonserte oppdrag på formidlingstjenester som Finn.no, Anbudstorget og Mittanbud, og at gjerne oppsøker eldre huseiere og tilbyr gratis befaring. Videre påpeker de skader eller mangler og tilbyr utbedring til lav pris, og den innledende kontakten beskrives gjerne som hyggelig og tillitvekkende.

Inge Svae-Grotli er assisterende sjef i Økokrim. Foto: Økokrim
Inge Svae-Grotli er assisterende sjef i Økokrim. Foto: Økokrim Vis mer

En fellesnevner er at de ofte krever forhåndsbetaling.

- De påståtte håndverkerne lover arbeid fra godkjent firma og har gjerne gode referanser. De kan virke troverdige, men oppsøker derimot arbeid med formål om å bedra sine kunder. Mitt råd er derfor å sjekke firmaene nøye, og være forsiktig med å takke ja til et tilbud dersom du blir oppsøkt, sier Svae-Grotli.

Fraråder

Også Skatteetaten fraråder alle forbrukere å kjøpe håndverkertjenester som tilbys på døra, ikke bare for din egen del, men også for samfunnet.

- Dette er aktører som bevisst unndrar skatt og avgift i millionklassen og utnytter arbeidstakere mens forbrukerne føler seg lurt og sitter igjen med – i beste fall - dårlig utført håndverksarbeid. Det beste for deg som forbruker og for samfunnsøkonomien, er at du ikke kjøper tjenester av slike aktører, advarte skattekrimsjef Erik Nilsen i Skatteetaten i en pressemelding forrige uke.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer