Forbrukerrådet

Klar beskjed til Telenor

Seniorrådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet mener Telenor Norges nødløsning ikke er bærende på sikt.

KLAR BESKJED: Thomas Iversen forteller at Forbrukerrådet forventer at Telenor gjør en skikkelig innsats slik at digital utmelding blir mulig for forbrukerne. Foto: Forbrukerrådet
KLAR BESKJED: Thomas Iversen forteller at Forbrukerrådet forventer at Telenor gjør en skikkelig innsats slik at digital utmelding blir mulig for forbrukerne. Foto: Forbrukerrådet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag skrev DinSide at Telenor-kundene ikke fikk avsluttet kanalpakken V Premium på egen hånd. Dermed må kundene kontakte kundeservice for å avslutte abonnementet.

- Beklageligvis får ikke kundene avbestilt V Premium via Mine Sider. Det skal naturligvis være enkelt å både bestille og avbestille tjenester hos Telenor, skrev Magnus Line, informasjonssjef i Telenor Norge, til DinSide.

Thomas Iversen, seniorrådgiver i Forbrukerrådet, forklarer at den nye loven om digitale ytelser sier at digitale tjenester skal være enkle å si opp.

- Vi forstår den nye loven slik at det skal være like lett å si opp som det er å inngå avtalen, noe som betyr at avtaler som kan inngås digitalt også skal kunne sies opp digitalt. Det at kundene må ringe for å si opp er en åpenbar reserveløsning som ikke er bærende på sikt, forklarer han til DinSide.

- Forventer en innsats

Telenor-feilen vil bli rettet 1. mars.

- Selv om vi har en viss forståelse for at tekniske feil kan skje, forventer vi at Telenor gjør en skikkelig innsats slik at digital utmelding blir mulig for forbrukerne. Inntil selvbetjeningsløsninger igjen er på plass er det svært viktig at selskapet har god bemanning på kundeservicen sin, slik at de som ringer for å si opp faktisk kommer gjennom, mener Iversen.

Videre forklarer han at forbrukeren har rett til å si opp formfritt.

- Så en e-post eller en henvendelse via kontaktskjema må også være mulig. I perioden mens feilene fikses, kan det likevel være smart å ringe inn hvis du trenger å si opp.

Berørt av dette? Send meg en e-post.

Telenor svarer

DinSide har presentert Iversens uttalelser til Magnus Line i Telenor Norge, som er enig i at det skal være like enkelt for en kunde å avslutte tjenester som å inngå dem.

- Det har vi også tilrettelagt for ved at innhold og kanaler kan bestilles og sies opp på Mine Sider. På grunn av en feil er det dessverre ikke mulig å si opp V Premium via Mine Sider nå, men det vil bli rettet opp.

Han legger til at Telenor Norge også har sørget for at V Premium-kundene kan sende avbestilling på e-post, som er kommunisert til kundene via Mine Sider.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer