Klar for shoppingfest neste år

Tre av ti sier de skal bruke mer penger neste år, viser tall fra DnB NORs forbrukerbarometer.

HVA PENGENE SKAL GÅ TIL: Tre av ti sier de skal bruke mer penger neste år enn i 2010. Mange sier pengene skal gå til reise. Foto: Per Ervland og Colourbox/Kim Jansson
HVA PENGENE SKAL GÅ TIL: Tre av ti sier de skal bruke mer penger neste år enn i 2010. Mange sier pengene skal gå til reise. Foto: Per Ervland og Colourbox/Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Optimistiske nordmenn ser positivt på egen økonomi neste år.

Mange tror de får mer penger å rutte med, og dermed kan øke forbruket. Det kommer frem av Forbrukerbarometeret, som er utarbeidet av Synovate for DnB NOR.

- Det er nok sterkt knyttet til makroøkonomien, vi ser jo at i tøffere tider sier nordmenn at de ikke skal bruke mer penger, men heller spare. Når det går bra, er det mange som sier de vil bruke mer, sier forbrukerøkonom Sidsel Sodefjed Jørgensen i DnB NOR.Her får du mest ut av sparepengene dine

Topp ti

Tre av ti nordmenn sier de skal bruke mer penger neste år. Og det er reise og ferie som står øverst på listen over hva nordmenn regner med å bruke mer penger på.

Sodefjed Jørgensen er ikke overrasket over at det nettopp er denne posten som topper listen.

- Bolig og reise er nordmenns topp prioriterte forbruksmål, sier Sodefjed Jørgensen, som kommer med følgende forklaring på hvorfor folk i større grad vil bruke penger på reise:

- Jeg tror flere svarer reise fordi de gjennom finanskrisen har vært veldig fornuftige. Og nå når optimismen stiger har vi lyst til å nyte livet igjen, sier Sodefjed Jørgensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer