Klar med klippetang

Statens innkrevingssentral (SI) starter nå tvangsinnkreving av årsavgiften for biler.

Ikke bare klippes bilskiltene rett av hvis du ikke har betalt årsavgiften, men Statens innkrevingssentral kan også ta utleggspant. Foto: Istock
Ikke bare klippes bilskiltene rett av hvis du ikke har betalt årsavgiften, men Statens innkrevingssentral kan også ta utleggspant. Foto: Istock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SI har mottatt 103.576 årsavgiftskrav for 2008 fra Toll- og avgiftsdirektoratet (TAD) som ikke er betalt. Kravene utgjør 101,6 millioner kroner til innkreving.

Økningen i antall årsavgiftskrav fra 2007 er på 3.292 krav, men det er på tross av dette en liten nedgang i antall kroner som skal kreves inn, på nær 4,4 millioner kroner.

Les også: Rødt oblat - dette merket må du ha

Siste sjanse

Årsavgiftskravene fordeler seg på 49.381 hovedkrav og 54.195 tilleggsavgiftskrav for for sent innbetalt årsavgift for motorkjøretøy.

- De som ikke har betalt årsavgiften sin til nå, får en siste sjanse til å gjøre opp for seg før vi bruker tvang til å kreve inn pengene. Det betyr for eksempel at vi trekker i lønna til folk, sier Per Waage, direktør for SI.

Les også: Fire millioner inkassosaker i år

Ny avtale

Uten dette røde merket på skiltene, går du en utrygg bilhverdag i møte.
Uten dette røde merket på skiltene, går du en utrygg bilhverdag i møte. Vis mer

SI har for øvrig nylig skrevet en ny avtale med TAD som regulerer innkrevingen av årsavgift for motorkjøretøy som må tvangsinnkreves. Den nye avtalen inneholder en del
nytt knyttet til endringer i lover og forskrifter som regulerer årsavgiften og innkrevingen av den. Blant annet vil SI i større grad en tidligere vurdere utleggspant for å få dekket årsavgiftskravene.

Årsavgiften er i år på 2.660 kroner for person-, vare-, camping-, laste- og trekkbiler og avgiften forfalt til betaling den 20. mars i år.

Les også. Storbritannia fjerner dokumentavgiften, men Kristin Halvorsen sier nei

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer