Nav

Klar oppfordring: - Ta kontakt

Dette bør du sjekke.

HUSK DETTE: Nav oppfordrer alle til å sjekke om årsoppgaven stemmer. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
HUSK DETTE: Nav oppfordrer alle til å sjekke om årsoppgaven stemmer. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

informerer Nav om at alle som har fått utbetalinger i 2023, vil få årsoppgave fra etaten innen 1. februar 2024.

Årsoppgaven inneholder alle rapporteringspliktige trekk og utbetalinger som Nav har meldt til Skatteetaten for inntektsåret 2023.

- Hvis årsoppgaven ikke stemmer med det du har fått utbetalt, må du raskt ta kontakt med Nav slikt at vi kan korrigere eventuelle feil, oppfordrer Nav på sine hjemmesider.

ID-SJEKKEN: Er du usikker på hvordan du skal gå fram for å utføre ID-sjekken? Da kan du ta en titt på denne videoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Nav skriver videre at man kan sammenlikne beløpene som er utbetalt i 2023 for pensjon og uføretrygd med årsoppgaven.

- For andre utbetalinger, kan du logge inn på nav.no og sammenlikne beløpene som ble utbetalt i 2023 med årsoppgaven. Summen av trekk som er gjort er forskuddstrekk skatt og eventuelle andre trekk.

Det informeres også om at hvis man får en endringsoppgave/ korrigert årsoppgave, betyr det at Nav har oppdatert informasjonen fordi det er skjedd endringer etter at årsoppgaven ble sendt ut.

- Det kan skyldes feil i informasjonen eller nye opplysninger. Nav har rapportert endringene til Skatteetaten, og du trenger ikke gjøre noe.

Her får du all informasjon om årsoppgaven.

Også Skatteetaten oppfordrer til å gi beskjed om man finner feil på årsoppgaven.

- Hvis du oppdager feil, må du gi beskjed til de som har rapportert opplysningene. Det er bare de som har rapportert opplysningene som kan rette dem. Endringer kommer med på skattemeldingen dersom Skatteetaten mottar disse innen 1. mars.