Klar oppfordring: - Takk nei

Nå kan du reservere deg mot dette.

IKKE GJØR DET: Thomas Iversen i Forbrukerrådet ber folk unngå dette. Foto: NTB
IKKE GJØR DET: Thomas Iversen i Forbrukerrådet ber folk unngå dette. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det mulig å reservere seg mot dørsalg, og Forbrukerrådet håper mange benytter seg av denne muligheten.

- Salg på døra stresser og dytter oss til å ta valg vi vanligvis ikke ville gjort. Vi håper mange nå benytter seg av muligheten til å takke nei, sier juridisk seniorrådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet i en pressemelding.

Han peker på at det erfaringsmessig ofte er de dyreste tjenestene som selges på denne måten.

MUGGVEKST: Mugg i vannflaska er et veldig sikkert tegn på at flaska bør få seg en vask. Men vet du egentlig hvordan den bør vaskes? Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Forbrukerrådet skulle gjerne sett at det var være mulig å reservere seg digitalt, på samme måte som ved telefonsalg. Dessverre fikk vi ikke gehør for dette, men det er uansett bra at retten til å reservere deg styrkes, sier Thomas Iversen.

Han håper næringslivet nå tar signalene om at de er de færreste som ønsker selgere på døra, og heller konsentrere seg om salgskanaler der forbrukere får god informasjon.

Fra og med 1. oktober i år er det også forbudt mot dørsalg på kveld og helg.

Innsamlingsaksjoner fra frivillige organisasjoner omfattes ikke av forbudet, med mindre de driver med salg og anses som næringsdrivende.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer