Brød

Klar trend

Flere butikkjeder merker et økende salg på sine billigste produkter.

UTSOLGT: Prima kneip blir tidlig utsolgt hos Rema. Foto: Kirsti Østvang.
UTSOLGT: Prima kneip blir tidlig utsolgt hos Rema. Foto: Kirsti Østvang. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har tidligere skrevet om når du får kjøpt billigst brød. I det siste har flere lagt merke til at det billigste brødet flere butikkjeder selger, ofte er utsolgt tidlig på dagen.

- Vi har Prima loff og Prima brød. Begge koster kr 8,90 per dags dato. Det varierer hvor tidlig disse blir utsolgt og ikke mulig å gi et eksakt tidspunkt, sier kommunikasjonsrådgiver Celine Anette Sjøberg i Rema 1000.

Sjøberg forklarer til DinSide at det er nok riktig at disse blir tidligere utsolgt enn andre brød.

Økende salg

Sjøberg forteller til DinSide at de merker et økende salg på Remas eget merke.

- Det siste halvåret har vi opplevd økende salg på Prima-varer, også for brød og noe mer enn øvrige brødtyper, sier Sjøberg og fortsetter:

- Vi opplever samtidig økende salg på alle våre brød, dels fordi de får flere kunder, men også fordi vi leverer høy kvalitet til lav pris som kundene setter pris på.

Kommunikasjonsrådgiveren i Rema tror det kanskje skyldes det at kundene kutter i de store kostnadene, men unner seg litt hverdagsluksus.

Klar trend

Også Coop merker et økende salg på deres billigste varer.

- Vi ser en klar trend hvor kundene kjøper flere av våre billigste produkter. Vår lavpriskjede Extra hadde de siste ukene før jul en vekst på over 10 prosent i salget av vår billigserie Xtra. Brød er ett av kundenes favoritt, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop.

Han forklarer til DinSide at de har systemer som skal beregne beholdningen ut fra hvor mye kundene handler, for å redusere matsvinn.

- Når et produkt blir så populært tar det litt tid før systemet fanger det opp og justerer bestillingene. Noen butikker kan nok derfor gå tomme for denne brød-varianten i løpet av åpningstida, men dette vil variere fra butikk til butikk, sier han.

Jakter tilbud

Kristiansen påpeker at det er ingen tvil om at mange kunder har fått en mer presset privatøkonomi med økte priser på alt fra strøm og drivstoff til matvarer og huslån.

- Når økonomien blir trangere øker, antallet som gjør de grepene som de vet er lurt for lommeboka. Denne trenden tror vi bare vil forsterke seg gjennom vinteren, legger han til.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer