Posten-lansering

Klare med sikker elektronisk signering

Leie hytte eller kjøpe båt? Posten lanserer en ny tjeneste for signering av kontrakt ved hjelp av BankID og Vipps.

NY SIGNERINGSLØSNING: Posten tilbyr en ny, sikker signeringsløsning ved hjelp av Vipps og BankID. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
NY SIGNERINGSLØSNING: Posten tilbyr en ny, sikker signeringsløsning ved hjelp av Vipps og BankID. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du kjøpe eller leie båt, bil, motorsykkel eller verktøy i sommer, lanserer Posten nå en ny sikker måte å signere kontrakten på.

Tjenesten tilbyr ferdige kontrakter du kan bruke, og signeringen skjer ved hjelp av BankID og Vipps, under parolen «Glem printer, skanner eller fysisk møte»

Digital signatur fra begge parter

Ved å inngå en skriftlig digital kontrakt signert med BankID, kan både utleier og den som leier være tryggere på at det ikke oppstår tvister. Reglene er avtalt og bekreftet med en digital signatur av begge parter, skriver Posten i en pressemelding.

De skriver videre at du finner standardforslag til kontrakter utarbeidet av Forbrukerrådet i løsningen, eller du kan bruke kontrakter du utarbeider selv.

Forbrukerrådet skriver på sine nettsider at det er lurt å bruke kontrakt når du kjøper eller leier, ettersom det blir enklere å fastslå hva dere er blitt enige om, og du står sterkere ved en eventuell konflikt.

- Den sikre signeringsløsningen er blitt benyttet av offentlig sektor og private bedrifter i flere år, men er nå tilpasset forbrukernes behov, forteller Thomas Mathisen, direktør i Posten og ansvarlig for tjenesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.