Posten-lansering

Klare med sikker elektronisk signering

Leie hytte eller kjøpe båt? Posten lanserer en ny tjeneste for signering av kontrakt ved hjelp av BankID og Vipps.

NY SIGNERINGSLØSNING: Posten tilbyr en ny, sikker signeringsløsning ved hjelp av Vipps og BankID. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
NY SIGNERINGSLØSNING: Posten tilbyr en ny, sikker signeringsløsning ved hjelp av Vipps og BankID. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du kjøpe eller leie båt, bil, motorsykkel eller verktøy i sommer, lanserer Posten nå en ny sikker måte å signere kontrakten på.

Tjenesten tilbyr ferdige kontrakter du kan bruke, og signeringen skjer ved hjelp av BankID og Vipps, under parolen «Glem printer, skanner eller fysisk møte»

Digital signatur fra begge parter

Ved å inngå en skriftlig digital kontrakt signert med BankID, kan både utleier og den som leier være tryggere på at det ikke oppstår tvister. Reglene er avtalt og bekreftet med en digital signatur av begge parter, skriver Posten i en pressemelding.

De skriver videre at du finner standardforslag til kontrakter utarbeidet av Forbrukerrådet i løsningen, eller du kan bruke kontrakter du utarbeider selv.

Forbrukerrådet skriver på sine nettsider at det er lurt å bruke kontrakt når du kjøper eller leier, ettersom det blir enklere å fastslå hva dere er blitt enige om, og du står sterkere ved en eventuell konflikt.

- Den sikre signeringsløsningen er blitt benyttet av offentlig sektor og private bedrifter i flere år, men er nå tilpasset forbrukernes behov, forteller Thomas Mathisen, direktør i Posten og ansvarlig for tjenesten.

Slik fungerer løsningen

- Løsningen tilfredsstiller de strenge kravene i lovverket, slik at brukerne er helt sikre på at signaturen er ekte, sier Mathisen videre.

Den nye tjenesten benytter Postens signeringsløsning, sikkerheten ivaretas av BankID, og betaling skjer via Vipps.

Slik fungerer det:

  • Gå til posten.no/signering
  • Last opp avtalen du ønsker signert
  • Invitér avtaleparten til å signere avtalen. Hver signatur koster 20,- og du betaler med Vipps
  • Du signerer med BankID. Avtalen er klar med gyldige signaturer og synlig stempel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer