- Klart brudd på loven

Matbutikkene dropper prismerking av tobakk, kondomer og barberblader.

Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har flere butikker innført automater for kjøp av tobakk, kondomer og barberblader.

Problemet er at det som regel ikke er noen merking av pris på disse kortene, slik at det er umulig å vite hvor mye varene koster. Ikke bare er dette dårlig for forbrukeren, men det er også lovstridig.

- Det er slik at alle varer skal merkes med pris, og gjør de ikke det, er dette et klart brudd på markedsføringsloven, sier seksjonssjef Jo Gjedrem i Forbrukerombudet, til DinSide.

Les også: Automaten slukte Runes kort

Ica snur

Ica-gruppen, som består blant annet av butikkene Rimi og Ica, har i stor grad innført disse automatene. Men mange av butikkene informerer ikke om hvor mye produktene koster.

- Vi kan selvfølgelig ikke trykke prisen på disse kortene fordi de brukes om igjen, og fordi prisen varierer. Og slik etikettstativene er utformet i dag, er det ikke plass til å sette på prisen, sier informasjonsrådgiver Kristina Kollerud i Ica

Men etter at DinSide informerer om manglende prisinformasjon er et brudd på markedsføringsloven, gjør gigantkjeden helomvending.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer