Klart for grill

I morgen starter endelig grillsesongen, og alle som er glad i pølser, koteletter og fisk kan gå en herlig tid i møte.

Publisert
Sist oppdatert

Årets første offisielle grilldag finner sted andre lørdag i mai. Etter en lang vinter, er det ikke få av oss som får vann i munnen av å tenke på den grillede kyllingen, fisken og pølsene vi kan stappe i oss framover.

GrillpolitiOpplysningskontoret for kjøtt skriver i en pressemelding at "grillpolitiet" vil passe på at grillingen landet over er trygg.

- Opplysningskontoret for kjøtt mener at dårlig trekk i grillen, manglende kunnskaper og grillrister innsatt med fjorårets forkullede kotelettrester, ødelegger grillgleden, skriver de.

Det er Kjøttbransjens Elitelag som skal være grillpolitiet. Kjøttbransjens Elitelag ble opprettet i 1993 og består av noen av landets fremste utøvere av kjøttfag.

Lørdag vil Tromsø, Asker, Stavanger, Kristiansand og Trondheim få besøk av dem. De vil dele ut en liste over alt folk må huske på før grillsesongen starter, gi grilltips og smaksprøver.

Ikke hjem til deg- Vi skal ikke gå inn i hagene til folk og sjekke grillene deres, beroliger Tone Pedersen, leder for Kjøttbransjens Elitelag.

Hun mener du bør gå gjennom sjekklisten selv, for å være sikker på at grillen er trygg før en ny sommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer