Vinmonopolet

Klart råd

Vinmonopolet har vanlige åpningstider i dag, men noen ting bør du være obs på.

VINMONOPOLET: Musserende vin er blant de mest populære produktene før 17. mai. Foto: Gorm Kallestad / NTB
VINMONOPOLET: Musserende vin er blant de mest populære produktene før 17. mai. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I morgen er det Norges nasjonaldag, selveste 17. mai, som for mange er en stor og lang festdag, og i dag er siste mulighet for å handle inn bobler og annen alkoholholdig festdrikke før den store dagen.

Til DinSide sier Jens Nordahl, presseansvarlig i Vinmonopolet, at det er helt normalt at salget hos dem går opp før 17. mai.

- For mange er dette en festdag som betyr mye for folk, og det ønsker de å markere, sier han.

Om du har rester igjen i vinflaska bør du ikke sette korken på igjen, du bør heller finne fram en ting du kanskje allerede har i skapet. Da unngår du at vinen blir ødelagt. Video: Embla Hjort-Larsen / @confidenceuncorked, Tiktok. Vis mer

Godt forberedt

Selv om Vinmonopolet forventer pågang fra kunder i dag, stiller de godt forberedt.

- Butikkene våre er laget for å håndtere julestria med god margin, og selv om 17. mai trolig blir halvårets store salgsdag, blir den parkert av enkelte dager i julestria, forteller Nordahl.

Han tror ikke at folk kommer til å oppleve så mye kø og heller ikke at så mange produkter blir utsolgt, men dersom det er tomt for en av favorittene dine, har polets presseansvarlig et klart råd:

- Spør de ansatte om alternativer. Det er mange ulike typer å velge mellom og vi har gode substitutter til de fleste varene. Du kan også sjekke beholdning på nettsidene og bruke klikk og hent i butikker som har det.

Jens Nordahl er presseansvarlig i Vinmonopolet. Foto: Ellen Jarli
Jens Nordahl er presseansvarlig i Vinmonopolet. Foto: Ellen Jarli Vis mer

Sjekk trafikklyset

Et annet godt råd er at du kan sjekke forventet trafikk i Vinmonopolets butikker på selskapets nettside. Et «trafikklyssystem» viser hvilke tidspunkt det forventes å være lite eller mye trafikk på butikken.

Bor du i området rundt Hasle, der DinSide holder til, og ikke er så glad i kø? Da kan det hende det lønner seg å ta turen ned til Carl Berner såframt de har varen(e) du trenger.

- En megatrend

Hvis du er nysgjerrig på hva det koster mest av før 17. mai, kan Nordahl avsløre at produktgruppa som opplever størst økning i forkant av nasjonaldagen, er musserende vin som cava, sjampanje og prosecco.

Han forteller at det er salgstopp for disse vinene ved 17. mai, i juni og juli i forbindelse med bryllup, samt nyttår.

- Dette er en seremoniell vin, som også er en del av lett og lys-trenden med hvitvin og rosévin der folk velger produkter med mindre sukker, kalorier og alkohol. Lette og lyse viner er blitt en megatrend.

- Bobler er for så vidt en trend i trenden, med øl, sider og musserende.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer