Klart svar fra ligningskontoret

Et regjeringsoppnevnt utvalg, Næringslovutvalget, foreslår nå bindende forhåndstilsagn i skattesaker. Nesten ikke til å tro - dersom politikerne følger opp forslaget kan du sette krav til likningskontoret. Ikke dårlig.

Klart svar fra ligningskontoret
Publisert

Skatten er en stor utgiftspost for norske arbeidstakere. Et problem er at den forandrer seg fra år til år. Kompliserte og omfattende skatteregler har som konsekvens at mange private disposisjoner endrer skatten dramatisk.

Å få avklart skattemessige spørsmål i forbindelse med bolig og fast eiendom, skilsmisser, arvesaker og utenlandsopphold er noen ganger helt uunværlig for at du skal kunne ta en fornuftig avgjørelse.

Hittil har imidlertid ligningskontoret kun gitt ikke-bindende uttalelser og du har derfor aldri kunnet være 100 prosent sikker på hvordan privatøkonomien vil se ut om ett eller to år. Dette blir det nå slutt på. I hvert fall hvis Næringslovutvalget får gjennomslag for sine viktigste forslag:alle skal kunne kreve bindende uttalelser fra ligningsetaten i planlagte (ikke gjennomførte) disposisjoner som har vesentlig skattemessig betydninguttalelsen er bindende for skattemyndighetene, men ikke for skatteyterensaksbehandlingen skal ikke ta mer enn ti uker

Vil vedta forslagene

Det er Handels- og næringsdepartementet som har ansvaret for den videre behandling av saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer