Klinikker skjuler risiko

Vurderer du laseroperasjon mot nærsynthet?

Foto: Science Photo Library
Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folk vet ikke nok om risikoen ved ta laseroperasjon av øyene, og de ender også ofte opp med å betale mer for operasjonen enn de hadde regnet med.

Les også: Spar over 11.000 kr på øyeoperasjon

Det viser en undersøkelse utført av det britiske forbrukermagasinet Which.

Magasinet sendte testpersoner til 18 ulike klinikker som tilbyr laseroperasjoner mot synsfeil. Flere av klinikkene tilhørte større kjeder.

Dårlig informasjon

Mer enn halvparten av de 18 konsultasjonene testpersonene gikk til ble vurdert som utilfredsstillende av et ekspertpanel magasinet hadde hyret inn. Panelet besto av en øyekirurg og to kliniske forskere.

Les også: Trygt med laser?

Personalet ved øyeklinikkene som ble testet fikk kritikk for ikke å være tydelige nok da de forklarte risikoen ved å ta laseroperasjon. Tvert om underdrev de mulige risikofaktorer og komplikasjoner som kunne oppstå som følge av operasjonen.

De fortalte ikke om problemet med tørre øyne som kan være en konsekvens av slik behandling. De unnlot også i stor grad å informere om langvarige skadevirkninger av operasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.