Klokke-kopiene er så gode at du knapt ser forskjell

Her får du vite hvordan du skiller dem fra originalene.

FALSKE TILBUD: I mange land tilbys piratkopierte klokker åpenlyst. Her fra en butikk i Macao i Kina. Bildet er tatt bare dager etter at politiet aksjonerte mot slike butikker i området. Foto: TYRONE SIU/REUTERS/NTB SCANPIX
FALSKE TILBUD: I mange land tilbys piratkopierte klokker åpenlyst. Her fra en butikk i Macao i Kina. Bildet er tatt bare dager etter at politiet aksjonerte mot slike butikker i området. Foto: TYRONE SIU/REUTERS/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tross av smartklokkenes inntog, er det gjeveste for mange fortsatt å kjøpe et mekanisk ur, som oftest med automatisk opptrekk. Men slike koster ofte flere titalls tusen kroner, og dermed er det fristende å benytte seg av tilbud om forfalskninger.

Skal det være en Omega til 150 kroner? Eller en Rolex til 200?

Alle som har vært i Syden har fått slike «stjernetilbud», gjerne i en basar eller hos en gateselger. Mange har også kjøpt, bare for å oppdage at det i beste fall dreier seg om et billig batteri-ur i usselt metall.

Men de siste årene har kopi-industrien oppgradert seg kraftig, både når det gjelder teknologi og design. Det er ikke slik lenger at rimelige kopi-ur nødvendigvis er dårlige ur.

Kopiene er rett og slett så gode at de nesten ikke er til å skille fra originale, verken utenpå eller inni.

Samtidige må du regne med å betale betydelig mer for en virkelig god kopi enn de dårlige kopiklokkene som fortsatt selges mange steder.

«Offisielle» pirat-butikker

I mange land finnes det flotte butikker som selger det de kaller kvalitets-piratvarer eller såkalt «genuine fake».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer