Kloner katt for allergikere

Er du blant de som klør og nyser bare en katt krysser gaten? Da er kanskje en gen-modifisert pus noe for deg.

Publisert
Sist oppdatert

Genteknoloigien gir stadig nye muligheter til de som ønsker seg et spesialtilpasset kjæledyr.

Selvlysende gullfisk sparer strøm i akvarielampene. Husdyr som kuer og sauer er forlengst utviklet i talløse varianter. Og nå kommer allergi-frie katter snart til dyrebutikkene.

Uten proteinerDet er firmaet Allerca Inc. i USA som har tatt patent på en metode for å avle katter uten allergifremkallende pels.

Fremgangsmåten som brukes er å tukle med såkalt RNA som likner på DNA i cellene. RNA-påvirkning er et verktøy som allerede brukes i utvikling av alt fra medisiner til matvarer og koffeinfri kaffe.

Den allergifrie katten skal etter beregningene være som katter flest - men uten proteinet "Fel D 1" som fremkaller allergiske reaksjoner hos mange mennesker.

Dyr pusPrisen på kattepusen kommer dessverre til å bli et lite problem for de fleste. Katten er ennå ikke ferdig utviklet, men vil koste flere titusen kroner når den først kommer på markedet om noen år.

Men for den som ikke vil vente så lenge finnes det alternativer. Mange mener at hårløse katter kan være lettere å ha i hus for allergikere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer