Matpriser:

Knepene som gir billigere mat

Synes du også at det har blitt dyrt å gå på butikken? Her er triksene som kan gjøre handleturen litt billigere.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var tilløp til uro da matprisene økte uvanlig kraftig i juli i år, og i februar heves prisene enda et hakk. Det er ikke bare de med dårligst råd som må tenke seg om før de drar kortet, nå er det mange som velger de billigste varene.

DinSide sjekker jevnlig prisene på matvarer, for å se hvor det er billigst å handle, og blir gang på gang overrasket over hvor forsvinnende liten forskjell det er på lavpriskjedene, i hvert fall når det kommer til de vanligste varene.

Men når du først er i butikken, er det klokt å holde hodet kaldt. I videoen over viser vi hvordan du kan spare mye om du velger smart når du er i butikken.

Her er våre tre beste tips:

#1 Sjekk tilbudshylla

De aller fleste butikkene har en egen tilbudshylle der varer som går ut av sortimentet eller nærmer seg utløpsdato selges til sterkt redusert pris. Her kan du finne mye godt til en billig penge.

Har du en handleplan, er det viktig å endre litt på den, slik at du da ikke kjøper mer enn du trenger, men mye lar seg enkelt bytte ut. For eksempel om du hadde planer om spagetti med kjøttboller, kan kanskje pølsa på tilbud være like bra å ha i sausen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer